Nelipyöräsuuntaus

Nelipyöräsuuntauksessa auton pyörien asennot ja kulmat tarkistetaan ja säädetään, jotta ohjaus helpottuu ja ajamisesta tulee taas helppoa sekä mukavaa. KL-ServicePartner -korjaamoilta hoituu vankalla merkkituntemuksella eritoten BMW, Mercedes-Benz, Volvo ja Audi -autojen nelipyöräsuuntaus. Löydä lähin korjaamosi nyt toimipaikkahaulla ja varaa aika huoltoon.

Pyörien suuntaus voi aiheuttaa vääriä kulmia ja kallistumia

Auton ohjaus tapahtuu etupyörillä, mutta todellisuudessa kulkusuunnan määrittää taka-akselin asento. Nelipyöräsuuntauksessa selvitetään kaikkien neljän pyörän asento ja aurauskulmat. Mittaus toteutetaan kiinnittämällä jokaiseen auton pyörään erillinen mittauspää, joiden avulla tarvittavat kulmalaskelmat voidaan suorittaa. 

Nelipyöräsuuntauksessa voidaan tarkastella neljää eri osa-aluetta eli kulkukulmaa, aurauskulmaa, kääntöakselin takakallistumaa sekä sivukallistumaa, joista kaikki voivat aiheuttaa jo hyvinkin lyhyessä ajassa renkaiden epätasaista kulumista. Lisäksi nelipyöräsuuntauksen tarpeesta kielii usein erikoinen ohjaustuntuma sekä ratin vinous suoraankin ajettaessa.

Milloin nelipyöräsuuntaukseen?

Hyvä muistisääntö on toteuttaa suuntauksen tarkastus aina renkaiden vaihdon yhteydessä. Näin ollen tarvittava hienosäätö voidaan suorittaa jo ennen uusien renkaiden ennenaikaista kulumista tai ajotuntuman heikentymistä. Ohjauskulmien tarkistus ja mahdollinen säätö onkin hyvä toteuttaa rengassarjan vaihdon lisäksi myös seuraavien tapahtumien yhteydessä:

  • Kun auto ohjautuu selkeästi jompaan kumpaan sivuun.
  • Ohjauskomponenttien tai jousituksen vaihdon yhteydessä.
  • Ohjauspyörä tuntuu vinolta tai ei palaudu kääntäessä tavalliseen tapaan.
  • Kun auto osuu pahaan kuoppaan tai katukivetykseen.

Nelipyöräsuuntaus hinta

Nelipyöräsuuntauksen hinta on suhteellisen edullinen, varsinkin kun ottaa huomioon, että sen avulla renkaiden elinikä ja vaihtoväli pitenee. Kun siis haluat pyytää tarkan nelipyöräsuuntauksen hinta-arvion, ota yhteyttä sinua lähimpään KL-ServicePartner -korjaamoon ja pyydä tarjousta oman autosi huoltopalvelusta!