Auton vianetsintä ja vikakoodien luku

Kun kojelaudassa palaa vikavalo, anna ammattilaisen selvittää, missä vika piilee ja millaista huoltoa auton korjaaminen todellisuudessa vaatii. KL-ServicePartner -korjaamoilta hoituvat sekä auton vianetsintä kuin myös vikakoodien luku – asianmukaisilla diagnostiikkatestereillä sekä vankalla Mercedes-Benz, Volvo, Audi ja BMW -merkkituntemuksella.

Uuden ajan tekniikka vaatii osaamista ja oikeita välineitä

Uuden ajan tekniikka ja diagnostiikka ovat muuttaneet pysyvästi autojen huoltamista. Tästä johtuen nykyään ensimmäisenä mahdollisesta vikatilanteesta ilmoittavat auton tietokoneeseen kytketyt anturit ja sensorit ns. vikakoodien avulla. 

Vikakoodien luku ja tulkitseminen eivät kuitenkaan ole aina yksinkertaista ja auton vianetsintä vaatiikiin lähes poikkeuksetta kyseisen merkin ja mallin käyttäytymisen sekä diagnostiikan syvää tuntemusta. Vikakoodi kun voi yhtä hyvin johtua esimerkiksi hetkellisestä virtapiikistä, todellista huoltoa vaativan vian sijasta. Vikatilanteen kriittisyydestä kertoo usein myös se, palaako vikakoodi uudelleen päälle järjestelmän nollauksen jälkeen.

Tehokasta vianhakua kaikissa vikatilanteissa

Yleisten vikakoodilukulaitteiden sijasta merkkikohtaisilla virhekoodin lukijoilla eli diagnostiikkatestereillä vianetsintä on nopeaa ja tehokasta. Vankka asiantuntemus ja laadukkaat laitteet säästävät myös auton omistajaa turhilta huoltokustannuksilta sekä odottelulta. Ammattilainen kun voi päätellä usein jopa ennen vikakoodien lukua, onko ongelma todella kiinni oikeasta viasta vai esimerkiksi auton merkki- tai mallikohtaisesta ominaisuudesta. Vikakoodin lukulaitteella saadaan tietoon myös esimerkiksi polttoaineen paine, jäähdytysnesteen lämpötila sekä lambda-anturin tiedot.

Vikakoodien luku ja vianetsintä vaativat ripeää toimintaa 

Vian havaitsemisen jälkeen nopeus on paras valttikortti, sillä pienikin vikatilanne voi laajentua nopeasti ketjureaktion lailla isommaksi ja korjauskustannuksiltaan huomattavasti merkittävämmäksi ongelmaksi. Nopea vianetsintä ja korjaus onkin ensisijaisen tärkeää. 

Kun auton vianetsintä ja vikakoodien luku tulevat ajankohtaiseksi, ota yhteyttä Mercedes-Benz, Volvo, Audi ja BMW -merkkeihin erikoistuneeseen KL-ServicePartner -korjaamoon ja anna ammattilaisten selvittää, mistä vikatilanne johtuu!