Lohkolämmittimen asennus

Lohkolämmittimen asennus autoon kannattaa, sillä sen avulla moottoria ei tarvitse enää kylmäkäynnistää. Lisäksi lämmitin suojaa auton moottoria jopa huomattavasti ennenaikaiselta kulumiselta. Varaa nyt aika lohkolämmittimen asennukseen oman paikkakuntasi Audi, BMW, Volvo ja Mercedes Benz -merkkien asiantuntevaan KL-ServicePartner -korjaamoon!

Lohkolämmittimen käyttö tarjoaa useita etuja

Lohkolämmittimen ensisijainen tehtävä on esilämmittää moottorin sylinteriryhmän eli sylinterilohkon vesitilaa, jotta moottori käynnistyy ja toimii mahdollisimman kevyesti kylmälläkin säällä. Tästä johtuen auton lämmitintä kannattaa alkaa käyttämään jo silloin, kun lämpötila laskee alle viiden lämpöasteen. 

Auton moottorin esilämmitettävä lohkolämmitin on eritoten Suomen vaihtelevissa ääriolosuhteissa yksi parhaista auton lisävarusteista, johon investoiminen todella kannattaa. Lämmittimen ansiosta kylmäkäynnistys jää historiaan, samalla kun moottori pysyy entistä paremmin suojattuna turhalta kulumiselta. Samalla ajomukavuus paranee, kun auton sisätilat lämpiävät kylmillä keleillä entistä nopeammin. Lisäksi lämmittimen tuomiin etuihin lukeutuu myös pienemmät lähipäästöt sekä polttoainetehokkuuden kasvu, sillä lämmitetty moottori kuluttaa jopa huomattavasti vähemmän polttoainetta. 

Webasto, säteilylämmitin vai lohkolämmitin?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Osaan uusimmista autoista ei saa enää asennettua sähkökäyttöistä lohkolämmitintä, jolloin säteilylämmitin voi nousta paremmaksi vaihtoehdoksi. Säteilylämmitin kiinnitetään sylinterilohkoon, jolloin se pääsee lämmittämään moottorin kylkeä. Säteilylämmitin vaatii kuitenkin pidemmän lämmitysajan kuin perinteinen lohkolämmitin, mutta muuten sen käytön tarjoamat edut ovat yhteneväiset. 

Webasto taas on lohkolämmitintä nopeampi ja tehokkaampi polttoainekäyttöinen lämmitysjärjestelmä, joka ei vaadi toimiakseen erillistä sähkötolppaa. Kääntöpuolella Webasto on kuitenkin huomattavasti kalliimpi asentaa kuin muut auton lämmittimet. 

Valitsemalla minkä tahansa lämmittimen säästät kuitenkin pitkässä juoksussa jopa useita satoja euroja. Näin ollen lämmittimen asennushinta voi maksaa itsensä nopeastikin takaisin, sillä samalla kun polttoainetehokkuus ja ajomukavuus kasvavat, sääolosuhteiden aiheuttamat vikatilanteet vähentyvät. 

Lohkolämmittimen asennus hinta

Kiinnostaako sinua Webaston, säteilylämmittimen tai lohkolämmittimen asennus-hinta? Ota yhteyttä alueesi Audi, BMW, Volvo sekä Mercedes Benz -merkkien asiantuntijuudesta tunnettuun KL-ServicePartner -korjaamoon! Samalla voit kysyä lisätietoa erilaisista lämmittimistä ja pohtia yhdessä huoltoalan asiantuntijan kanssa, mikä lämmitin soveltuu juuri sinun autoosi parhaiten.