Jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihto

Jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihto tulisi suorittaa tasaisin väliajoin, jotta vanhat osat eivät ehdi kulua liikaa. Huonot jarrulevyt ja -palat kun aiheuttavat vääjäämättä jarrutustehojen heikkenemisen. KL-ServicePartner -korjaamoista saat aina jarruhuollot autoosi nopeallakin aikataululla, eritoten BMW, Volvo, Mercedes Benz ja Audi -merkkien ajoneuvoihin. Samalla voit luottaa siihen, että huolto hoituu aina ajallaan ja usein jopa ilman ajanvarausta.

Jarruhuolto on yksi tärkeimmistä autohuolloista

Vaikka jarrut ovat yksi auton tärkeimmistä osista, harvoin ne tulee huollettua tarpeeksi ajoissa. Isot korjauskustannukset ovat kuitenkin helposti vältettävissä, kun auton jarrujen kunto tarkastetaan säännöllisesti, samalla kun jarrupalat ja -levyt vaihdetaan tasaisin väliajoin uusiin. 

Ongelmia muodostuu usein esimerkiksi siitä, kun jarrupalat jumiutuvat omiin pidikkeisiinsä ja kuluttavat sen johdosta jarrupaloja- ja -levyjä epätasaisesti. Lisäksi jarrutuspinta saattaa ruostua ja lopulta myös jarrutusteho vääjäämättä heikkenee. Kuluminen vaikuttaa myös polttoaineen kulutukseen, joka huonojen jarrujen vuoksi kohoaa entisestään. 

Jarruhuollossa tarkastetaan lähtökohtaisesti jarruneste sekä koko jarrujärjestelmä, mukaan lukien mm. jarrusatulan männän, navan, liukutappien sekä jarrupalojen tarkastuksen, puhdistuksen ja rasvauksen. Lisäksi rumputoiminen käsijarru säädetään kuntoon ja jarruille toteutetaan lyhyt sisäänajo. Jarruhuolto toteutetaan aina akseleittain, jotta jarrutusteho saadaan säilytettyä samansuuruisena molemmilla akselin pyörillä.

Jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihtoväli

Jarrupalat tulisi yleisen nyrkkisäännön mukaan vaihtaa uusiin keskimäärin noin 50 000 – 100 000 kilometrin välein, vaikka loppupeleissä onkin erittäin ajoneuvokohtaista, kuinka usein levyjen ja palojen vaihto kannattaa suorittaa. Vaihdot tehdään aina pareittain, jotta uudet jarrupalat saadaan kerralla vaihdettua vähintään etu- ja takarenkaisiin tai kaikkiin neljään renkaaseen samaan aikaan.

Varaa aika jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihtoon

Jarruhuolto on nopea ja edullinen huoltotoimenpide, jossa kannattaa käydä säännöllisesti. Viimeisimmän huollon ajankohdan voit tarkistaa aina helposti huoltokirjasta. Varaa sinäkin nyt aika jarruhuoltoon oman alueesi KL-ServicePartner -korjaamoon, jotka ovat erikoistuneet Mercedes-Benz, Volvo, Audi ja BMW -merkkeihin! Tarpeen vaatiessa korjaamoilta onnistuu myös jarrulevyjen ja jarrupalojen vaihto laadukkailla varaosilla.