Moniurahihnan vaihto

Auton apulaitehihnan eli moniurahihnan vaihto tulee usein ajankohtaiseksi vasta katkeamisen yhteydessä, vaikka vikatilanteita olisi hyvä myös ennakoida. Kun sinua mietityttää moniurahihnan kunto, ota yhteyttä alueesi asiantuntevaan Mercedes‐Benz‐, BMW‐, Volvo- sekä Audi -merkkeihin erikoistuneeseen KL-ServicePartner -korjaamoon ja varaa aika tarkastukseen tai uuden moniurahihnan vaihtoon!

Apulaitehihna on merkityksellinen osa autoa

Moniurahihna eli apulaitehihna on yksi auton tärkeimmistä osista, sillä se vaikuttaa keskeisesti hyvinkin monen eri laitteen toimintaan. Useimmiten autossa on niitä vain yksi, mutta osassa automalleissa voi olla käytössä myös useampia hihnoja. 

Moniurahihnan käyttötarkoitus on ​​pyörittää moottorin erilaisia apulaitteita kuten mm. ohjaustehostinta, ilmastointia ja auton laturia. Edistyksellinen tekniikka tekeekin moniurahihnasta luotettavan yksittäisen komponentin, jolla voidaan ohjata kaikkia moottoriin liittyviä lisävarusteita. Uusimisen yhteydessä on usein myös tärkeää varmistaa, että kiristimet ja ohjainrullat toimivat moitteetta.

Moniurahihnan vaihtoväli

Moniurahihnan kuntoa tarkastellaan huoltojen yhteydessä, mutta joskus se saattaa silti ehtiä katkeamaan ennen vaihdon suorittamista. Tyypillisesti moniurahihnan vaihtoväli asetetaan aikaperusteiseksi tai 90 000  – 200 000 kilometrin välein suoritettavaksi. Tästä huolimatta joskus hihna saattaa katketa jo aiemmin, jolloin se aiheuttaa kovan pamauksen ja lopulta myös latauksen merkkivalon syttymisen. Moniurahihnan katkeaminen ei kuitenkaan ole vaarallista, mutta sen jälkeen automatka katkeaa lyhyeen, sillä moottorin lisälaitteet eivät saa enää tarvitsemaansa virtaa.

Moniurahihnan vaihto hinta

Kun moniurahihnan vaihdon hinta mietityttää, ota yhteyttä sinua lähimpään KL-ServicePartner -korjaamoon. Asiantuntevat osaajamme voivat tarkistaa ja vaihtaa hihnan tilanteesta riippuen jopa odotellessasi. 

Lisäksi korjaamoliikkeemme osaavat katsoa, että varaosahihna sopii juuri sinun autosi tarpeisiin. Hihnan kun tulisi olla tarvittavan taipuisa ja joustava, jotta se kykenee toimimaan pienilläkin hihnapyörien halkaisijoilla, tarjoten samalla tarpeeksi hyvän öljyn- ja lämmönkestävyyden. Kun siis haluat moniurahihnan vaihdosta hinta-arvion, etsi lähin korjaamosi toimipaikkahaulla ja ota yhteyttä jo tänään!