Vaihteistoöljyn vaihto

Vaihteistoöljyn vaihto on yksi auton huoltotoimenpiteistä. Jokaisella vaihteistolla ja niiden valmistajalla on omat erityisvaatimuksensa öljyjen suhteen. KL-ServicePartner -korjaamoilta löydät asiantuntijat vaihteistoöljyn vaihtoon eritoten Audi, BMW, Mercedes-Benz sekä Volvo -merkkien ajoneuvoihin. Olipa kyseessä sitten manuaali- tai automaattivaihteisto.

Öljynvaihto manuaali- ja automaattivaihteistoon

Jokaisella autoilijalla on omat mieltymyksensä, sillä toiselle paras vaihtoehto on manuaalivaihteisto, kun taas toista miellyttää enemmän automaattivaihteisto. KL-ServicePartner -korjaamoilta löydät osaajat molempien vaihteistojen öljynvaihtoon, mukaan lukien myös etuperän, takaperän, jakolaatikon ja haldex-kytkimen öljynvaihdot. Käyttäessäsi korjaamoitamme, voit myös olla varma siitä, että saat aina valmistajan vaatimusten mukaista öljyä eri automallien ja voimansiirron kohteisiin. 

Epäpuhdas öljy aiheuttaa ongelmia

Vaihteisto öljy, kuten mikä tahansa muukin öljy, kuluu ja alkaa kerätä epäpuhtauksia ajan saatossa. Öljyn sekaan kondensoituu esimerkiksi vettä, joka sitoo itseensä likaa. Nämä epäpuhtaudet aiheuttavat puutteellisen voitelun ja pintojen kulumisen, jotka johtavat lopulta jopa vaihteiston rikkoutumiseen. Pitkän käyttöiän takaamiseksi onkin parasta vaihtaa vaihteistoöljyt 60 000 – 100 000 kilometrin välein, riippuen autovalmistajan suosituksista. 

Mikäli auto vetää merkittäviä kuormia, on vaihteistoöljyn vaihto syytä suorittaa tätäkin useammin. Lisäksi jos alat huomaamaan, että vaihteenvaihdot alkavat jäykistyä tai niistä alkaa kuulua tavallista kovempaa ääntä, liikkeellelähdössä ja kiihdytyksessä auto nykii ja tärisee tai kierrokset nousevat ja laskevat epäsäännöllisesti, tulisi vaihteistoöljyn vaihto suorittaa pikaisesti. 

Vaihteistoöljyn vaihto huuhtelemalla

Korjaamomme voivat suorittaa vaihteistoöljyn vaihdon huuhtelemalla. Automaattivaihteiston öljynvaihto huuhtelemalla poistaakin ainoana menetelmänä jopa 100 % vanhasta epäpuhtaasta öljystä, josta perinteisellä valuttamisella saataisiin poistettua vain murto-osa. Näin ollen öljynvaihto huuhtelemalla mahdollistaa sen, ettei vanha lika jää sotkemaan uutta öljyä ja vaihteistosta saadaan taas mahdollisimman tehokas ja toimiva.

Löydä lähin korjaamosi vaihteistoöljyn vaihtoon

Varaa nyt aika sinua lähinnä sijaitsevaan KL-ServicePartner -korjaamoon. Useissa korjaamoissa vaihteistoöljyn vaihtoon voi päästä myös ilman ajanvarausta, joten kysy lisätietoa rohkeasti!