Iskunvaimentimen vaihto

Iskunvaimentimen vaihto tulee usein mieleen vasta silloin, kun ajomukavuus alkaa jo heiketä ja auto poukkoilee, tärisee ja kolisee ajaessa oudosti. Iskareiden vaihtoväliä kannattaa kuitenkin todellisuudessa pitää tarkkaan silmällä, jotta ajomukavuus ja -turvallisuus säilyvät. Varaa nyt aika KL-ServicePartner -autokorjaamoon Volvo, Audi, Mercedes-Benz sekä BMW -merkkien erikoisosaajille jousien ja iskunvaimentimien vaihtoon!

Iskunvaimentimet ja jouset vaikuttavat auton hallittavuuteen

Iskunvaimennus ja jousitus pitävät huolen auton vakaudesta ja helposta hallittavuudesta, sillä ne pyrkivät pitämään renkaat tienpinnassa – iskarit ottavat vastaan tien epätasaisuuksista ja töyssyistä ajoneuvoon kohdistuvat voimat, vähentäen samalla niistä johtuvaa tärinää auton sisätiloissa. Näin ollen iskunvaimentimet ovatkin yksi tärkeimmistä auton osista niin turvallisuuden kuin myös ajomukavuuden näkökulmasta katsottuna. Auton jousien ja iskunvaimentimen vaihto tulevat vain liian usein mieleen vasta silloin, kun ajo varsinkin epätasaisella alustalla alkaa jo tuntua hallitsemattomalta. 

Iskareiden vaihtoväli

Auton iskunvaimentimien vaihtoväli on enintään 100 000 kilometriä, mutta varsinkin raskaampaa kuormaa kuten esimerkiksi asuntovaunua tai peräkärryä vetäneissä ajoneuvoissa vaihto kannattaa suorittaa jo hyvissä ajoin ennen kilometrimäärän täyttymistä. Kuluneet iskarit kun eivät huononna ainoastaan ajokokemusta, vaan tekevät ajamisesta jopa vaarallista. Tästä syystä myös iskunvaimentimien vaihtoväli heittelee suuresti ja tavallista nopeampaan kulumiseen vaikuttaa kuorman lisäksi usein myös oma ajohistoria sekä maasto, jossa ajoneuvolla on useimmiten ajettu. 

Iskunvaimentimen, laakerin, suojakumin ja jousien vaihto ammattilaisen ottein

Löydä omalta alueeltasi luottamuksesi arvoinen KL-ServicePartner -autokorjaamo Volvo, Audi, Mercedes-Benz sekä BMW merkeille! Korjaamoiltamme onnistuvat kaikki autohuollot mukaan lukien iskunvaimentimen vaihto sekä iskunvaimentimen laakerin, suojakumin ja jousien vaihto.