Pyöränlaakerin vaihto

Pyöränlaakerin vaihto tulisi toteuttaa hyvissä ajoin ennen vahingoittumista, sillä sen kunto vaikuttaa suuresti auton ohjattavuuteen ja hallittavuuteen sekä ajoturvallisuuteen. Varaa nyt aika sinua lähinnä sijaitsevaan, Audi, BMW, Mercedes-Benz sekä Volvo asiantuntijuudestaan tunnettuun, KL-ServicePartner -korjaamoon etupyörän tai takapyörän laakerin vaihtoon!

Laakerit mahdollistavat renkaan pyörimisen

Pyöränlaakerit mahdollistavat renkaan pyörimisen. Kiitos kokoaikaisen liikkeen vetoakselin ja navan ympäri, laakerit kuluvat helposti ja lopulta voivat jopa rikkoutua ajokilometrien kertyessä. Pienikin vaurio voi jo aiheuttaa auton hallittavuuden vaikeutumisen, sillä laakerin kunto vaikuttaa merkittävästi auton ajo-ominaisuuksiin sekä hallittavuuteen. Lisäksi kulunut pyöränlaakeri edesauttaa myös jarrupalojen ennenaikaista kulumista.

Erikoiset äänet kertovat pyöränlaakerin vaihdon lähenevän

Auton hallittavuuden vaikeutumisen lisäksi rikkoutunut laakeri pitää useimmiten outoa ääntä, jonka perusteella voi helposti päätellä, mistä vika on peräisin. Ääni myös yleensä korostuu, kun rattia käännetään vastakkaiseen suuntaan, kuin missä vaihtoa kaipaava laakeri sijaitsee. Ensimmäisten vikahavaintojen jälkeen ei välttämättä mene myöskään kauaa, kun pyöränlaakeri alkaa kunnolla vaikuttamaan ajomukavuuteen ja lopulta hajoaa. Nopeus onkin tässä vaiheessa valttia, jotta auton hallintaa ei rikkinäisellä laakerilla ajaessa menetetä.

Varaa aika etupyörän tai takapyörän laakerin vaihtoon

Löydä oman paikkakuntasi KL-ServicePartner -korjaamot helposti toimipaikkahaulla. Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Volvo -merkkien asiantuntijat toteuttavat etupyörän ja takapyörän laakerin vaihdot uusiin sekä vanhoihin automalleihin, aina korkealaatuisilla varaosilla.