Talvi lähestyy! Muista huolehtia näistä asioista

Suomen talvi on pitkä ja pimeä. Liikenneturvallisuuden kannalta onkin erittäin tärkeää pitää huolta siitä, että näkyvyys on parhaalla mahdollisella tasolla. Jalankulkijoille tämä tarkoittaa luonnollisesti heijastimien käyttöä. Autoilijoiden puolestaan tulisi kiinnittää huomiota ajovalojen käyttöön, lasinpesunestesäiliön sisältöön ja pyyhkijänsulkien kuntoon.

KATSE AJOVALOIHIN!

Talvikaudella on erittäin tärkeää tarkistaa säännöllisesti, että kaikki auton valot palavat. Palaneiden polttimoiden vaihtamisen lisäksi myös ajovalojen säätöjen tarkastuttaminen korjaamolla kannattaa. Väärin suunnatut ajovalot eivät valaise riittävästi, ja ne saattavat sokaista vastaantulevien autojen kuljettajia.

Kun kaikki auton valot toimivat moitteettomasti, tulee niitä myös käyttää oikein. Auto on aina helpompi huomata, kun sen ajovalot ovat päällä. Vesi- tai lumisateessa perä pimeänä ajeleva ajoneuvo on huomaamaton ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Jos näkyvyys on todella huono, kannattaa kuljettajan kytkeä päälle sumuvalot. Takasumuvaloja saa kuitenkin käyttää vain, jos näkyvyys on alle 50 metriä.

VAIHDA KULUNEET PYYHKIJÄNSULAT UUSIIN

Jos pyyhintätulos jää runsaasta lasinpesunesteen käytöstä huolimatta raidalliseksi ja näkyvyys heikoksi, kannattaa pyyhkijänsulat ottaa tarkempaan syyniin. Harva autoilija muistaa puhdistaa sulkia säännöllisesti, joten usein pelkkä sulkien huolellinen pyyhkiminen rätillä ja ikkunanpesuaineella kirkastaa näkymän. Jos sulissa näkyy repeämiä tai jälki on puhdistuksenkin jälkeen suttuista ja epätasaista, kannattaa sulkapari vaihtaa uuteen.

Bosch Aerotwin -sulat sopivat erinomaisesti talviolosuhteisiin

Rungottomien Bosch Aerotwin -sulkien aerodynaaminen muotoilu takaa täydellisen näkyvyyden kaikissa olosuhteissa. Rungottomien sulkien kiistattomia etuja perinteisiin sulkiin nähden ovat tasaisempi jousivoima koko sulan matkalla sekä parempi toimivuus talvipakkasilla.

– Vähemmän jäätyviä niveliä – parempi toimivuus pakkasella
– Tasainen paineen jakautuminen aikaansaa raidattoman lopputuloksen
– Hiljainen pyyhintä, ei nitinää
– Pyyhkimisjälki pysyy hyvänä myös kovassa vauhdissa
– Patentoitu kumiseos mahdollistaa pitkän käyttöiän
– Soveltuvuus yleisimpiin ajoneuvoihin

TALVI VAATII TEHOKKAAN LASINPESUNESTEEN

Lasinpesunestesäiliössä voi olla kesäkauden jäljiltä mietoa lasinpesunestettä tai pahimmassa tapauksessa vain vettä. Nämä nesteet eivät kestä pakkasta ja pesulaitteen toiminta lakkaa oitis, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. Jäätyminen voi myös rikkoa suuttimet ja pumpun, mikä aiheuttaa ikäviä lisäkustannuksia. Lasinpesunesteissä ei siis kannata talvella säästää, sillä vain talvikäyttöön suunnitellut lasinpesunesteet pitävät pissapojan toimivana ja näkyvyyden kunnossa.

Huom! Mikäli käytät lasinpesunestetiivistettä, muista noudattaa ilmoitettua sekoitussuhdetta. Jos nestettä laimennetaan miten sattuu, ei pakkasenkestävyys pysy toivotulla tasolla.

>> ETSI SINULLE SOPIVIN HUOLTOKUMPPANI

Lähde: Kahaviesti